Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Tim Robbe wint kort geding over aanbesteding Amsterdam

De gemeente Amsterdam trekt de aanbesteding voor ambulante ondersteuning in 2017 in. Dit is de uitkomst van het kort geding dat mr. Tim Robbe namens Siriz aanhangig heeft gemaakt. Siriz is een organisatie voor preventie van en ondersteuning bij onbedoelde zwangerschap.

Zorgvisie.nl 29 augustus 2016

Advocaat Tim Robbe spande het kort geding namens Siriz tegen de gemeente Amsterdam aan, omdat de gemeente in de aanbestedingsprocedure onrechtmatig onderscheid maakt tussen nieuwe aanbieders’, zoals Siriz, en ‘bestaande aanbieders’. Daarmee schond de gemeente Amsterdam de beginselen van het aanbestedingsrecht, waaronder het gelijkheidsbeginsel. Amsterdam trekt de huidige inkoopprocedure in en start een nieuwe aanbestedingsprocedure waarin geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen nieuwe en bestaande aanbieders.

Onderscheid

Voor Siriz pakte het onrechtmatige onderscheid verkeerd uit, omdat zij al heel lang ambulante ondersteuning in Amsterdam biedt. Deze ondersteuning werd tot voor kort landelijk gefinancierd. In tegenstelling tot de meeste zorgorganisaties heeft Siriz ten tijde van de invoering van het nieuwe zorgstelsel geen zogenaamde ‘zachte landing’ kunnen maken bij gemeenten in Nederland. Ronald Zoutendijk, bestuurder bij Siriz zegt hierover in Zorgvisie het volgende:

'De gehanteerde eisen in de aanbestedingsprocedure van de gemeente Amsterdam vormden voor ons een zwaar concurrentienadeel. We zijn blij dat we met een nieuwe aanbestedingsprocedure gelijke kansen krijgen op een contract met de gemeente Amsterdam. Graag blijven wij onbedoeld zwangere vrouwen en hun partners in deze stad passende ondersteuning bieden.'

Lees ook

  • De standvastige inkoper

  • Het abrupte einde van bestuurlijk aanbesteden? Ben je mal!

  • Hoe merk ik goede initiatieven van burgers op?

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.