Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Vektis levert gegevens jeugd met een beperking aan gemeenten

Vektis heeft beleidsinformatie over jeugd met een beperking (die tot 1 januari 2015 in de AWBZ zaten) geleverd aan gemeenten. Het gaat om gegevens over zorggebruik over het jaar 2014. Vektis heeft de data in opdracht van de VNG geleverd.

VNG 11 maart 2016

Wat kunt u met de data?
Gemeenten kunnen de gegevens gebruiken om vergelijkingen met het daadwerkelijke zorggebruik in 2015 te maken, om zo trends en ontwikkelingen te zien. In oktober 2015 is een vergelijkbare update van de Jeugd GGZ uitgevoerd met data over 2014.

Hoe komt u bij de data?
De tabellen en bijbehorende toelichting vindt u -via een inlogcode - in het mapje ‘AWBZ Jeugdwet maart 2016’ op het Vektis Dataportaal.

  • De toelichting is belangrijk om goed door te nemen voordat u met de gegevens aan de slag gaat, ook omdat de aansluiting op de praktijk van de Jeugdwet een aantal beperkingen kent.

  • U kunt de data ophalen op het portaal van Vektis. Daarvoor moet uw IP-adres bekend zijn. Mocht u of uw collega deze al hebben doorgegeven dan hoeft u verder geen actie te ondernemen.

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat Vektis nog niet gereageerd heeft op mail met (nieuwe) IP adressen. Voor deze gevallen geldt dat met de betreffende accounts wel ingelogd kan worden tot Vektis reageert op deze mail.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.