Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Veranderingen zorg: overzicht communicatie gemeenten

Campagnes, websites, informatiekranten, flyers, brieven: gemeenten gebruiken verschillende communicatiemiddelen om hun inwoners te informeren over de veranderingen in jeugdhulp en zorg. Het 'Verzamelboek: communicatie van gemeenten aan inwoners en cliënten’ geeft hiervan een overzicht.

13 november 2014

Jantine Kriens, voorzitter van de VNG-directieraad, overhandigde op 12 november 2014 het eerste exemplaar aan Tweede Kamerlid Bigitte van der Burg (woordvoerder jeugdzorg VVD).

Passende informatie
Gemeenten bieden de informatie zo passend mogelijk aan: gericht op specifieke doelgroepen, geheel in de gedachte van de decentralisaties. Ze kunnen echter niet garanderen voor 1 januari 2015 met iedere cliënt op individuele basis te hebben gecommuniceerd. Dit heeft te maken met:

  • ontbrekende cliëntgegevens van sommige doelgroepen 

  • de keuze om aanbieders (gedeeltelijk) de communicatie te laten vormgeven

  • de keuze om in de algemene communicatie de nadruk te leggen op de zorgcontinuïteit en het contact met de inwoner te leggen op het moment dat de indicatie afloopt

Communicatieplatform
Voortdurend wisselen gemeenten ervaringen en communicatiematerialen uit. Dit gebeurt onder meer via het communicatieplatform gemeenten, een besloten VNG-platform voor gemeentelijke communicatieprofessionals.

Regionaal en landelijk
Inwoners en cliënten worden ook regionaal en landelijk geïnformeerd. Onder andere via campagnes van samenwerkende gemeenten, brieven van zorgverzekeraars en de publiekscampagne van het Rijk/VWS.

Download

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.