Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Definitieve specificaties voor informatiestandaard iEb gepubliceerd

Eerder deze maand zijn de definitieve specificaties voor iEb gepubliceerd. iEb wordt per 1 januari 2020 van kracht. iEb, ‘i Eigen bijdrage’, is de naam van de nieuwe iStandaard voor informatie-uitwisseling over het Wmo-abonnementstarief tussen gemeenten en het CAK.

Zorginstituut Nederland 29 mei 2019

Zorginstituut Nederland heeft de definitieve iEb-specificaties opgesteld in opdracht van de Stuurgroep i-Sociaal Domein en de Stuurgroep Abonnementstarief.

Reactie op conceptspecificaties in reviewoverzicht

In het reviewoverzicht staan alle opmerkingen – vragen, suggesties, beoordelingen – die naar aanleiding van de publicatie van de conceptspecificaties op 16 april 2019 zijn binnengekomen. Bij elke opmerking staat de inhoudelijke reactie van het Zorginstituut.

Wet invoering Wmo-abonnementstarief

De specificaties van iEb zijn gebaseerd op de afspraken die gemeenten en het CAK hebben gemaakt om te voldoen aan de vereiste informatie-uitwisseling voor de wet invoering Wmo-abonnementstarief, die op dit moment in voorbereiding is.

Totstandkoming specificaties

De basis van de specificaties is een set van functionele requirements. Deze vereisten zijn onder leiding van de Projectgroep GA2020 (Gegevensuitwisseling Abonnementstarief 2020) opgesteld. Samen met vertegenwoordigers van de VNG, gemeenten, het CAK en softwareleveranciers heeft Zorginstituut Nederland daarna de iEb-specificaties opgesteld.

Informatiemodel Standaarden (iEb)

De specificaties van iEb zijn opgenomen in het Informatiemodel iStandaarden (iEb).

Documentatie

Alle documentatie van iEb is vanaf nu te vinden onder het tabblad ‘iStandaarden’ op deze website, op de overzichtspagina van alle iEb-documentatie in het Informatiemodel iStandaarden en in de iBieb (categorie iEb).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Stef Verhage