Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Jongerencoachingsproject 2GetThere gestart in Apeldoorn

Wethouder Detlev Cziesso was vrijdag 14 september aanwezig bij de kick-off van het project 2GetThere in Apeldoorn. 2GetThere is een coachingsformule vóór en dóór jongeren, die in onder meer Arnhem en Zutphen al een aantal jaren met succes draait.

Gemeente Apeldoorn 24 september 2018

Het project richt zich op jongeren die op school buiten de boot (dreigen te) vallen. Daarbij kun je denken aan leerlingen met problemen rond voortijdig schoolverlaten, stages, werk of hulp. Omdat iedere jongere de gewenste opleiding moet kunnen volgen of werk moet kunnen vinden, is het belangrijk dat hij hulp krijgt als hij er zelf niet uitkomt. Via 2GetThere kan hij coaching krijgen door jonge professionals die zelf ervaring hebben met uitval uit school, werk of anderszins. Dat maakt deze hulp laagdrempelig. Waar nodig werken de coaches samen met relevante partners in de stad, waaronder Aventus en Stimenz.

10 coaches

2GetThere Apeldoorn is niet alleen een hulpproject voor jongeren, het is tegelijk een kweekvijver voor jongerencoaches en een leerbedrijf. In de aanloop naar het project in Apeldoorn zijn tien jongerencoaches geworven, onder wie twee statushouders. Zij hebben de afgelopen weken trainingen gevolgd en worden ook zelf gecoacht. Zo ontwikkelen ze zich zowel persoonlijk als professioneel, om binnen 2,5 jaar plaats te maken voor andere jongeren. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten.

Financiering

De gemeente Apeldoorn is opdrachtgever van dit project. Cofinanciering wordt geleverd door onder meer FERM S3H (het regionale samenwerkingsverband van scholen en gemeenten voor voortijdig schoolverlaten in de Stedendriehoek) en het ministerie van OCW. Aventus en Helicon steunen het project.
2GetThere loopt in ieder geval tot en met 2019. Op basis van de resultaten wordt verder gekeken naar een vervolg.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.