Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Start Gebruikersoverleg Khonraad voor uitvoering Wvggz en Wzd

Khonraad, onderdeel van Visma, levert diensten die gemeenten en GGZ-instellingen gebruiken voor de uitvoering van de Wet Verplichte ggz (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (Wzd). Het gebruikersoverleg heeft tot doel de betrokkenheid en invloed bij de ontwikkeling van deze dienstverlening te vergroten.

VNG 16 december 2022

Naast de diensten voor de uitvoering van de Wvggz en de Wzd, levert Khonraad ook een dienst voor ondersteuning van het werkproces bij het opleggen van tijdelijke huisverboden in situaties van geweld in huiselijke kring. Momenteel zijn alle gemeenten in Nederland alsook GGZ-instellingen afnemers van de diensten van Khonraad. Buiten deze afnemers zijn ook ander ketenpartners zoals de Stichting PVP, het OM, de IGJ en de RvR aangesloten op de diensten.

Vergroten van betrokkenheid en spreken met één stem

Het gebruikersoverleg heeft tot doel de betrokkenheid en invloed van de gebruikers bij de ontwikkeling van de dienstverlening te vergroten en met één stem te spreken richting de dienstverlener. Het gebruikersoverleg zal in de oprichtingsfase ondersteund worden vanuit VNG en op termijn doorgroeien naar een zelfstandige organisatie vergelijkbaar met de gebruikersverenigingen van Centric en PinkRoccade.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.