Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Uitstel invoering woonplaatsbeginsel: brief staatssecretaris

Staatssecretaris van Ooijen (VWS) besloot in februari tot uitstel van de invoering van het woonplaatsbeginsel voor beschermd wonen. De VNG en de staatssecretaris hadden 9 maart een bestuurlijk overleg over de consequenties van het uitstel.

VNG 7 april 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gemeenten benadrukten in dat overleg dat dit uitstel een risico vormt voor samenwerkingsprocessen in de regio en ook zorgt voor knelpunten in het land. Tevens gaven gemeenten aan dat zij willen weten welke aandachtspunten voor de staatssecretaris mede aanleiding waren voor dit uitstel. Er werd daarom afgesproken dat de staatssecretaris de VNG een brief stuurt om dit toe te lichten.

Brieven aan VNG en Tweede Kamer

De staatssecretaris stuurde ons 1 april de toelichtende brief. Hij verwijst in de brief naar de brief over de doordecentralisatie van beschermd wonen die hij dezelfde dag aan de Tweede Kamer stuurde. (Zie onderaan dit bericht.)

Vervolgproces opgesteld door werkgroep VNG/VWS/BZK

Er werden in het bestuurlijk overleg van 9 maart ook afspraken gemaakt over het opstellen van een vervolgproces door een werkgroep van VNG/VWS/BZK. Dit proces wordt uiterlijk 11 april vastgesteld. Eind juni zal een volgend bestuurlijk overleg plaatsvinden om conclusies te kunnen trekken.

Meer informatie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.