Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

De kracht van Microsoft Power BI: visualiseer uw cijfers in het sociaal domein

Je werkt dagelijks met cijfers binnen het sociaal domein, en je begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om grip te hebben op je uitgaven, doelen en resultaten. Maar het kan een uitdaging zijn om al die gegevens inzichtelijk te maken en te presenteren op een manier die echt impact heeft.

19 juli 2023

Achtergrond artikelen

Achtergrond artikelen

Gelukkig is er een oplossing die je hierbij kan helpen: Microsoft Power BI. Met deze krachtige tool kun je jouw cijfers eenvoudig en visueel aantrekkelijk weergeven, waardoor je beter inzicht krijgt in de gegevens en meer sturing kunt geven aan je activiteiten.

Hoe werkt het?

Power BI maakt gebruik van geavanceerde data-analysetechnieken om informatie uit verschillende bronnen te verzamelen en te transformeren naar heldere visuals (grafieken, dashboards, rapportages). Dit stelt je in staat om trends, patronen en correlaties te ontdekken die anders verborgen zouden blijven in een opeenstapeling van tabellen en spreadsheets. Dit geeft inzicht en grip. Twee zaken die essentieel zijn om uiteindelijk sturing te kunnen geven.

Visueel aantrekkelijk

Met de mogelijkheden van Power BI kun je jouw gegevens op een interactieve en intuïtieve manier verkennen. Je kunt grafieken, diagrammen en dashboards creëren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die ook daadwerkelijk iets kunnen toevoegen aan je analyse.

Stel je voor dat je een rapportage moet maken over de uitgaven van je organisatie in het afgelopen kwartaal. In plaats van een saaie tabel met getallen, kun je nu een dynamisch dashboard maken waarin je in één oogopslag kunt zien welke kostenposten de meeste impact hebben gehad. Je kunt gemakkelijk filters toepassen om specifieke doelgroepen of tijdsperiodes te onderzoeken, en met slechts een paar klikken kun je jouw bevindingen delen met directe collega’s of andere stakeholders, bijvoorbeeld vanuit beleid of gemeenteraad.

Prognoses

Maar Power BI biedt nog veel meer dan alleen het visualiseren van cijfers. Het stelt je ook in staat om voorspellende analyses uit te voeren, zodat je kunt anticiperen op toekomstige trends en ontwikkelingen. Daarnaast kun je gegevens uit verschillende bronnen combineren en verbanden leggen die je eerder misschien over het hoofd hebt gezien. Kortom, Power BI geeft je de mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen, om zo het sociaal domein positief te beïnvloeden.

Zelf leren?

Dus waar wacht je nog op? Ontdek zelf de kracht van Microsoft Power BI en breng je cijfers tot leven. Met deze tool kun je de complexiteit van het sociaal domein vereenvoudigen en helderheid scheppen in je gegevens. Laat je niet langer overweldigen door stapels spreadsheets, maar ga voor een visuele en intuïtieve aanpak. Met Power BI ben jij in controle en kun je effectief sturing geven aan je uitgaven, doelen en resultaten.

Op dinsdag 10 oktober organiseert Stipter, in samenwerking met Berghauser Pont een workshop MS Power BI: tips & tricks voor het sociaal domein. Meer informatie en aanmelden gaat via de website van Berghauser Pont, via: https://www.berghauserpontacademy.nl/aanbod/cl3979/power-bi-voor-professionals-in-het-sociaal-domein-visualiseren-en-interpreteren-van-data/.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.