Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Bijstand in 50 vragen

Bijstand in 50 vragen biedt handvatten voor iedereen die met de bijstand te maken heeft en snel wil weten hoe de wet in elkaar zit. Het is een praktisch boekje dat aan de hand van 50 casussen de grootste vraagstukken onder de loep neemt.

Puzzelen in het sociaal domein

Puzzelen in het sociaal domein. Doelgericht werken, inkopen en managen biedt een praktische handreiking tot het doelgericht werken binnen het sociaal domein voor bestuurders, beleidsmedewerkers en inkopers. Het boek neemt de lezer bij de hand en laat deze zélf aan de slag gaan met de materie aan de hand van opdrachten en interessante leestips.

Sociaal domein voor raadsleden

De Participatiewet is een complexe wet met een enorm uitgebreide jurisprudentie en de uitvoering hiervan kan tot ingewikkelde vraagstukken en procedures leiden bij gemeenten. Dit boek biedt raadsleden een waardevolle inleiding in het bijstandsrecht en geeft kennis in alle vraagstukken die in de beroepspraktijk aan bod komen. 

Verslagleggen in Wmo en Jeugdwet

Gemeentelijke Wmo- en jeugdprofessionals besteden veel kostbare tijd aan verslaglegging. Toch is het ze niet altijd duidelijk welke informatie moet worden opgenomen in het verslag. En aan welke juridische eisen het verslag moet voldoen. Deze praktische handreiking maakt gemeentelijke Wmo- en jeugdprofessionals wegwijs in het proces van verslaglegging, en is daarmee dé gids voor professionals en gemeentelijke organisaties die meer grip willen krijgen op het verslag.

Wegwijs in de Jeugdwet

Wegwijs in de Jeugdwet biedt een inzicht en overzicht in de systematiek van het vrijwillige kader van de Jeugdwet, bezien vanuit een bestuursrechtelijk perspectief.