Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

IGJ: Aanwijzing met cliëntenstop voor Papa Zorg in Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geeft Papa Zorg in Den Haag een aanwijzing. De thuiszorg die Papa Zorg biedt toont grote tekortkomingen. Papa Zorg moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 11 november 2022

Dit is er aan de hand

Op 13 september bezocht de inspectie Papa Zorg. Dit na een eerder bezoek in maart. De inspectie ziet dat de thuiszorgaanbieder onvoldoende verbeteringen heeft doorgevoerd. Daarmee blijven de eerder geconstateerde risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg bestaan.

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Papa Zorg zonder maatregel van de inspectie de zorg verbetert. De bestuurder laat onvoldoende besef van noodzaak zien om de zorg te verbeteren. Ook zijn de risico’s voor de kwaliteit van zorg zijn niet goed in beeld. Verder zijn de zorgplannen niet altijd actueel en werken zorgverleners niet methodisch.

Hoe nu verder

Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is een aanwijzing met cliëntenstop nodig. Papa Zorg moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 maart 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Papa Zorg heeft voldaan aan de aanwijzing mag de thuiszorgaanbieder weer cliënten

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.