Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

IGJ: Last onder dwangsom voor Tamaja Okolo Zorg in Rijswijk (ZH)

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Tamaja Okolo Zorg (TOZ) een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder uit Rijswijk (ZH) voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. TOZ moet zo snel mogelijk alsnog aan de aanwijzing voldoen. 

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 5 januari 2023

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in Utrecht.

Dit is er aan de hand

Op 8 december bezocht de inspectie TOZ. De inspectie constateert dat de thuiszorgaanbieder niet voldoet aan de normen uit de aanwijzing van 7 oktober. TOZ werkt niet mee aan het onderzoek van de inspectie. Daardoor kon de inspectie een beperkt aantal cliënten alleen telefonisch spreken. Ook ontving de inspectie geen cliëntdossiers of andere relevante informatie van TOZ.

In de aanwijzing staat onder meer dat alle cliënten een actueel zorgplan moeten hebben. Er moeten duidelijke afspraken en protocollen komen over het geven van medicijnen. Ook horen de zorgverleners scholing te krijgen, zodat hun kennis aansluit bij de zorgvraag van de cliënten. Incidenten moeten altijd gemeld worden, om te onderzoeken en zo een incident in de toekomst te voorkomen. Tot slot moet TOZ zicht hebben op de kwaliteit en veiligheid van de zorg en actie ondernemen wanneer dit nodig is. 

Hoe nu verder?

Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat TOZ alsnog aan de aanwijzing moet voldoen. De dwangsom is 10.000 euro per week met een maximum van 20.000 euro. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.