Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Last onder dwangsom voor ggz-aanbieder Compass B.V. wegens ontbrekend intern toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan ggz-aanbieder Compass B.V.. Compass biedt in de regio Nijmegen opvang en hulp aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Op 14 maart traden de twee leden van de raad van commissarissen af. Sindsdien heeft Compass daardoor geen interne onafhankelijke toezichthouder meer. Met de last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Compass uiterlijk op 22 april weer een raad van commissarissen heeft. Zo niet, dan moet Compass een dwangsom van 10.000 euro per week betalen, met een maximum van 50.000 euro.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 29 maart 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

woraput_E+_via GettyImages

De raad van commissarissen (minstens drie leden) moet toezicht houden op het beleid van de dagelijkse en algemene leiding van Compass en de algemene gang van zaken binnen de instelling. Ook geeft de raad advies aan de leiding van de organisatie. 
De raad van commissarissen moet bestaan uit mensen die onafhankelijk en kritisch kunnen opereren, los van welk deelbelang dan ook.

Verscherpt toezicht

Los van de last onder dwangsom om een raad van commissarissen af te dwingen, staat Compass sinds november vorig jaar onder verscherpt toezicht van de inspectie omdat de kwaliteit van de zorg niet in orde is. Compass moet maatregelen nemen om de tekortkomingen op te lossen. Dat moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 juli. Als Compass dat niet doet, kan de inspectie vervolgmaatregelen nemen. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.