Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Verscherpt toezicht voor Health Care Zuid Holland te Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Health Care Zuid Holland onder verscherpt toezicht gesteld. De verzorging en verpleging die Health Care Zuid Holland biedt in Den Haag vertoont tekortkomingen. Binnen 3 maanden moet Health Care Zuid Holland die tekortkomingen wegnemen.

IGJ 27 november 2023

Dit is er aan de hand

Op 20 september bezocht de inspectie Health Care Zuid Holland. Dit na eerdere bezoeken in 2022 en 2023. De inspectie ziet dat de zorg die Health Care Zuid Holland biedt tekortkomingen vertoont. Ook ziet de inspectie onvoldoende verbeteringen gedurende het toezichttraject. Zo lukt het niet om integraal samen te werken. En is de zorgverlening onvoldoende navolgbaar in de zorgdossiers. De inspectie ziet verder dat de medicatieveiligheid niet op orde is. Dit brengt risico’s met zich mee voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Hoe nu verder?

Health Care Zuid Holland moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 17 februari 2024 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie heeft een beperkt vertrouwen dat Health Care Zuid Holland op eigen kracht de verbeteringen zal doorvoeren. De inspectie volgt dit nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.