Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Online magazine: Pgb in het sociaal domein

Een pgb, wat moet je ermee!?

Redactie Zorg&Sociaalweb 19 april 2018

Nieuws

Minister de Jonge schreef op 16 februari aan de Tweede Kamer:

Ik ben van mening dat het pgb een belangrijk en waardevol instrument is voor veel budgethouders. Mensen kunnen met een pgb de zorg inkopen die zij nodig hebben en regie blijven voeren over hun leven. We moeten om kwetsbare mensen te beschermen mogelijk wel selectiever zijn in de toekenning van het pgb, duidelijker maken welke condities verbonden zijn aan de keuze voor een pgb. Daarmee werken we aan een toekomstbestendig pgb.

Pgb-houders krijgen een bepaalde mate van flexibiliteit en een grote mate van verantwoordelijkheid met bijbehorende verplichtingen. Het vinden van passende kwalitatief goede zorg is stap één. Het beheren van een pgb met alle administratieve facetten is stap twee. Verstrekkers van een pgb dienen aan de hand van voorwaarden te beoordelen of pgb een passende leveringsvorm is:

  • Is het budgetbeheer geborgd?

  • Versterkt het pgb de zelfredzaamheid of wordt deze gewaarborgd?

  • Is de zorg gewaarborgd: veilig, doeltreffend en cliëntgericht?

In deze uitgave zoomen we in op het pgb vanuit diverse invalshoeken: de wet- en regelgeving, de toekenning, het verzilveren van zorg middels een pgb en de meerwaarde van een pgb voor de burger/cliënt met een beperking.

Lees hier het gratis online magazine Pgb in het sociaal domein.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.