Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Voorbereiding aansluiting gemeenten PGB2.0 Portaal in volle gang

Het ministerie van VWS en de VNG hebben afgesproken om de eerstvolgende aansluiting van gemeenten op het PGB Portaal op z'n vroegst in 2024 te laten plaatsvinden om zo de kans op een zorgvuldige en succesvolle aansluiting te vergroten.

21 april 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Om een grootschalige aansluiting mogelijk te maken, maken de partijen gezamenlijk afspraken om het systeem te verbeteren. Momenteel zijn namelijk nog niet alle functionaliteiten aanwezig die nodig zijn om PGB2.0 succesvol te gebruiken als beleidsinstrument en voor het handhaven van het trekkingsrecht. Een zorgvuldige doorontwikkeling is daarom belangrijk zodat de aansluiting vlot verloopt en gemeenten er optimaal gebruik van kunnen maken. En dat proces heeft meer tijd nodig.

Daarom gaan de VNG/NDSD en VWS 2023 gebruiken om te kijken hoe en wanneer alle randvoorwaarden zijn vervuld. Door daarnaast ook de 6 pilot gemeenten te evalueren, wordt er nog meer expertise en feedback verzameld om het proces te optimaliseren.

Er wordt hard gewerkt aan een goede voorbereiding voor de aansluiting van gemeenten en er wordt regelmatig overlegd om tot de beste beslissingen te komen. De besluitvorming wordt naar verwachting rond de zomer afgerond.

Zijn er vragen over de aansluiting van uw gemeente op het PGB2.0 portaal dan kunt u mailen naar info@vng.nl of john.raan@vng.nl (projectleider PGB2.0).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.