Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Voorstel nieuw proces ziek-/betermelding bij loonkostensubsidie

Onlangs heeft het ministerie van SZW geadviseerd om de Participatiewet aan te passen zodat werkgevers minder administratieve lasten ervaren bij een zieke werknemer met loonkostensubsidie. Hiervoor had Divosa met VNG en De Normaalste Zaak (DNZ) gepleit op basis van signalen uit de uitvoeringspraktijk. Het ministerie streeft ernaar dat deze wijziging op 1 januari 2022 van kracht wordt.

Divosa 16 september 2021

Nu handelt een werkgever een ziek-/betermelding nog administratief af met zowel het UWV als de gemeente. Wie met loonkostensubsidie aan het werk is, valt namelijk onder de no-riskpolis van het UWV en krijgt van daaruit loon doorbetaald bij ziekte, terwijl de gemeente bij een ziekmelding de loonkostensubsidie stopzet.

Wetsaanpassing

De wetsaanpassing maakt het mogelijk dat werkgevers alleen nog met het UWV te maken hebben bij het ziek-/betermelden van werknemers met loonkostensubsidie. Het UWV regelt zaken als verrekening van inkomsten dan verder met de gemeente. Gemeenten betalen dus de loonkostensubsidie door aan de werkgever bij ziekte van een medewerker en verrekent dat met UWV. Er is daarmee geen verrekening meer tussen werkgevers en gemeenten.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.