Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Weer aan het werk in of via de SW: handreiking voor de anderhalve-metersamenleving

De impact van het coronavirus op het dagelijkse leven in Nederland is groot. Ook voor werknemers met een beperking die een baan hebben bij- of via de sociale werkvoorziening. Zeker als zij begeleid/ ondersteund wonen of in een andere woonvorm bij een zorgaanbieder verblijven, was het voor hen de afgelopen periode vaak niet mogelijk om naar hun werk te gaan.

VGN 8 mei 2020

Zij moeten immers niet alleen rekening houden met eigen gezondheidsrisico’s, maar ook met die van hun huisgenoten, veelal mensen met een kwetsbare gezondheid. Zeker nu de maatregelen stap voor stap worden versoepeld is het voor hen belangrijk om hun werk als eerste weer te kunnen oppakken.

Niet naar het werk kunnen gaan is een hele opgave voor mensen. Het werkritme en de contacten met collega’s zijn immers heel belangrijk en dragen bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid. En een arbeidscontract is niet vrijblijvend. Maar het hervatte van het werk moet wel op een veilige manier kunnen gebeuren. Dit vraagt een goede dialoog tussen de werkgever, de werknemer (cliënt) en de zorgorganisatie. Daarom heeft de VGN samen met Ieder(in) en Cedris de bijgevoegde handreiking Werken in of via een SW-organisatie opgesteld. In deze handreiking wordt aangegeven welke elementen en voorwaarden in deze dialoog moeten worden meegewogen.

Bekijk de handreiking Hoe werken we in of via een sociaal werkbedrijf in een anderhalve-metersamenleving

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.