Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein van zorg, het sociaal domein en welzijn.

Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via info@sociaalweb.nl , wij laten u graag aan het woord!

Diana Edelman-Haak

Diana Edelman-Haak is per 1 augustus de nieuwe directeur Zorg, HRM en Kwaliteit & Veiligheid bij Syndion.

Edelman-Haak volgt hiermee Brigitte Jacobs op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar Rivas Zorggroep. Samen met Enrico van Tuijl en Martine van der Kaaden vormt Diana het driekoppige directieteam van Syndion.

Bianca Rouwenhorst

Bianca Rouwenhorst is sinds 1 juni 2022 directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Rouwenhorst was vanaf oktober 2020 al duo-directeur bij de directie Informatiebeleid. Zij combineerde deze rol met de functie van programmadirecteur Persoonsgebonden budget, waar ze in 2017 mee begon. Daarvoor was zij kwartiermaker Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg en plaatsvervangend directeur Digitale overheid.

Franka Morsskink

Franka Morssink start per 1 juli als nieuw lid van de raad van bestuur van Philadelphia.

Morssink werkte de afgelopen zes jaar als CFO bij Jaarbeurs | VNU-groep. Eerder werkte zij voor McKinsey en voor Navitas Capital. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van omroep NTR.

Anne Marie Weggelaar

Anne Marie Weggelaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie in de Zorg aan Tilburg University.

Weggelaar zal de komende jaren samen met promovendi onderzoek doen naar het succes van zorgnetwerken, de invloed van cultuur en gedrag van zorgverleners en zorgbestuurders op transformatie en op en de rol van (technologische) innovatie bij zorgtransformatie.

Jurgen Verbeeck

Sinds 1 mei is Jurgen Verbeeck de nieuwe voorzitter van de directieraad van PsyQ Nederland.

Als psychiater brengt Verbeeck veel ervaring met zich mee. Daarnaast heeft hij vele jaren bestuurlijke ervaring als directeur zorg en bestuurder van Parnassia en Reakt, beide onderdeel van Parnassia Groep.

Iris van Bennekom

Iris van Bennekom is per 1 juni 2022 de nieuwe bestuurder bij Agora.

Van Bennekom heeft jarenlange ervaring als bestuurder in de verpleeg- en verstandelijk-gehandicaptenzorg. Van 2000 tot 2008 was zij directeur bij Patiëntenfederatie Nederland.

Lees het gehele interview met Iris van Bennekom hier.

Ingebord de Wolf

Ingeborg de Wolf start op 1 juni 2022 als algemeen secretaris/directeur van de Gezondheidsraad.

De Wolf is vanaf 2018 hoofd van de afdeling Veehouderij & Omgeving bij Wageningen Livestock Research (onderdeel van Wageningen University & Research). Hiervoor werkte zij onder meer als secretaris bij de Raad voor Dierenaangelegenheden en als directeur van de Stichting Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Stefan de Kort

Stefan de Kort is per 1 juli 2022 lid van de Raad van Bestuur van Altrecht.

De Kort volgt hiermee Lex de Grunt op. Vanaf oktober 2021 was hij al interim-directeur Financiën, Control & Zorgcontractering.

Marlies Schijven

Marlies Schijven is op 1 april 2022 benoemd tot lid van het bestuur van ZonMw.

Zij volgt Annelien Bredenoord op, die op 30 september 2021 benoemd is tot Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit. Schijven is sinds 2015 hoogleraar chirurgie aan het AMC, met als leerstoel: Simulatie, Serious Gaming and Applied Mobile Healthcare in Amsterdam.

Janneke Brink-Daamen

Per 1 april 2022 is Janneke Brink-Daamen toegetreden tot de Raad van Toezicht van Utrechtzorg.

Zij volgt hiermee Irene Vriens (voorheen bestuurder De Koperhorst) op in de Raad van Toezicht van de werkgeversorganisatie. Janneke Brink-Daamen is tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi MC, het ziekenhuis voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Gerdine Lok

Gerdine Lok is per 1 april Wmo-adviseur bij Factum.

Gerdine Lok was eerder ergotherapeut voor zij begon bij Factum Advies. Lees hier het hele interview met Gerdine Lok.

Carola Ubink

Carola Ubink is per 1 april de nieuwe regiodirecteur Oost-Nederland bij ’s Heeren Loo.

’s Heeren Loo biedt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking zorg en begeleiding door heel Nederland. Ubink komt over van Zorggroep Apeldoorn waar ze directeur Behandeling is.

Kees van Nieuwamerongen

Kees van Nieuwamerongen is op 1 april begonnen als interim directeur-bestuurder bij de Jeugdautoriteit (JA).

Van Nieuwamerongen was eerst werkzaam als kwartiermaker/waarnemend inspecteur-generaal van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane. Daarvoor heeft hij verschillende posities als directeur bekleed bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, waaronder die van directeur Publieke Instituties en Control.

Cees van Boven

Cees van Boven is per 24 maart 2022 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Arkin.

Hij volgt Jolanda Sap op, die terugtreedt als voorzitter van de rvt van de Amsterdamse ggz-aanbieder. Van Boven bezit brede bestuurlijke ervaring en is voorzitter van de raad van bestuur van Woonzorg Nederland.

Hans du Prie

Hans du Prie is op 14 maart gestart als partner Jeugd en Onderwijs bij adviesbureau BMC.

Du Prie was hiervoor bestuursvoorzitter van iHUB, een organisatie die jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-ggz geïntegreerd onder één dak aanbiedt. Bij BMC gaat hij zich inzetten voor een betere verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg, het vergroten van kansengelijkheid voor kinderen en het zoeken naar oplossingen voor de financiële uitdagingen in de jeugdzorg.

Paul van Roosmalen

Per 1 januari 2022 heeft woonzorgaanbieder Innoforte Paul van Roosmalen benoemd tot voorzitter van haar Raad van Toezicht.

Van Roosmalen volgt Klaas Stoter op als voorzitter. Van Roosmalen was al als vice-voorzitter actief in de Raad van Toezicht naast zijn huidige werkzaamheden als interim-bestuurder van woningcorporatie Bergopwaarts.

Eliane Thewessen

Op 1 januari 2022 heeft ouderenzorgorganisatie Viattence Eliane Thewessen mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht.

De afgelopen jaren heeft Thewessen uitgebreide ervaring als toezichthouder opgedaan, o.a. bij de GGzE, het Bernhoven Ziekenhuis en de Coöperatie Regionale Organisatie Huisartsen Midden-Holland (Mediis). Zij volgt Erik Dannenberg op als voorzitter van de raad van toezicht.

Robin Alma

Robin Alma is per 1 januari toegetreden tot de raad van toezicht van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans

Alma is tevens voorzitter van de raad van bestuur van Humankind en de vicevoorzitter van de raad van toezicht en lid van het audit committee van het Tergooi Medisch Centrum. Bij Zorgbalans zijn de speerpunten van Alma financiën, samenwerking binnen de zorgketen rond de cliënt en vastgoed.

Sara Bayram

Sara Bayram gestart bij Haute Equipe als jurist

Sara Bayram is per februari gestart bij Haute Equipe als jurist. In de regio Oost-Nederland zal zij aan het werk gaan, onder andere als onderdeel van het opleidingsprogramma van Haute Equipe. Bayram heeft rechten gestudeerd en heeft de afgelopen 1,5 jaar gewerkt voor Stichting Wetswinkel Twente.

Pieter Paardekooper

Pieter Paardekooper is begonnen als Principal Consultant bij Significant Public

Pieter Paardekooper is op 1 december 2021 gestart als Principal Consultant bij Significant Public. Eerder werkte hij voor verschillende regio’s en gemeenten (Goes, Steenbergen, Breda) als opgave-, programma- en projectmanager.

Lees het gehele interview met Pieter Paardekooper hier.

Angelique Schuitemaker

Angelique Schuitemaker is benoemd tot bestuurder Brentano Amstelveen

Angelique Schuitemaker is per 24 januari 2022 benoemd tot bestuurder van Brentano Amstelveen, een zorgorganisatie voor senioren op het gebied van verpleeghuiszorg. Schuitemaker heeft als eindverantwoordelijke veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg en was de afgelopen jaren directeur-bestuurder van het Institute for Positive Health, waar zij het Positieve Gezondheid-gedachtegoed verder heeft gebracht. Verder is zij bestuursvoorzitter van Vitaal Waterland, lid van de raad van commissarissen van Welwonen en lid van de raad van toezicht van vakbond NU’91.

Diederik Zijderveld

Diederik Zijderveld is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder De Zorggroep

Diederik Zijderveld is per 1 januari 2022 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder De Zorggroep. De Zorggroep is de grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg en biedt onder meer thuiszorg met vele woon- en zorgcentra. Zijderveld is werkzaam als CFO van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en is gepromoveerd als medisch bioloog.

Yvonne Bieshaar

Yvonne Bieshaar is begonnen als Partner Sociaal domein bij BMC

Yvonne Bieshaar is per 1 januari 2022 van start gegaan als Partner Sociaal domein bij BMC. Zij gaat haar ervaring en expertise vooral inzetten op het gebied van arbeidsmarktparticipatie, duurzame inzetbaarheid, een leven lang ontwikkelen en de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Lees het interview met Yvonne Bieshaar hier

Adse Jelles

Adse Jelles is benoemd tot nieuwe directeur van ParkisonNL

Adse Jelles is sinds 1 januari 2022 de nieuwe directeur van ParkisonNL. Hij volgt hiermee Bert Kuipers op, die verantwoordelijk was voor het neerzetten van het fonds en ParkinsonNL. Jelles was hiervoor werkzaam als Hoofd Fondsenwerving bij KWF Kankerbestrijding, waar hij het team fondsenwerving leidde en een aantal succesvolle campagnes ontwikkelde.

Monique Kuik

Monique Kuik is begonnen als Managing Consult Sociaal Domein / Jeugd bij BMC

Monique Kuik is sinds 1 december 2021 werkzaam als Managing Consult Sociaal Domein / Jeugd bij BMC. Hiervoor werkte ze bij welzijnsinstelling MeerWaarde, waar zij diverse functies heeft bekleed.

Lees het interview met Monique Kuik hier

Annemiek Stoopendaal

Annemiek Stoopendaal is toegetreden tot de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Amsta

Annemiek Stoopendaal is op 1 januari 2022 toegetreden tot de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Amsta. Stoopendaal heeft als toezichthouder ruime ervaring in de zorg bij verschillende zorginstellingen en is werkzaam als Assistent Professor aan de Erasmus School of Health Policy & Management. Als lid van de Commissie Kwaliteit zet zij zich in voor het toezicht op de kwaliteit van zorg binnen de Amsterdamse organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.