Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

In Beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein van zorg, het sociaal domein en welzijn.

Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via amber@berghauserpont.nl. Wij laten u graag aan het woord!

Bertine van Winkel rond

Bertine van Winkel is sinds 1 januari de tweede bestuurder van SWZzorg.

Met het oog op de toegenomen zwaarte van het takenpakket van een eenhoofdige Raad van Bestuur heeft de Raad van Toezicht ingestemd met een uitbreiding van de bestuurlijke structuur. Bestuursvoorzitter Jody Cath vormt nu samen met Bertine van Winkel een collegiaal bestuur.

756699

Rieke van de Wetering is sinds 1 september manager thuiszorg bij WZU Veluwe. 

Per 1 september gaat Rieke van de Wetering weer voltijd aan de slag in zorg. Als manager thuiszorg bij WZU Veluwe bouwt ze aan een sterke positionering, professionalisering én profilering van de thuiszorg.

Lees het gehele interview met Rieke van de Wetering hier.

Ien rond

Ien van de Goor is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke gezondheid en preventie aan Tilburg University.

Van de Goor studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht en promoveerde daar bij de vakgroep Medische Sociologie van de Faculteit der Gezondheidswetenschappen op het onderwerp Situationele aspecten van drinkgedrag bij adolescenten. Eerder (2010-2020) bekleedde zij een bijzondere leerstoel op het terrein van de Effectiviteit van Individuele preventie.

Laura Shields-Zeeman rond

Laura Shields-Zeeman is benoemd tot bijzonder hoogleraar Population Mental Health aan de Universiteit Utrecht

De leerstoel wordt gefinancierd door het Trimbos-instituut, waar Shields-Zeeman werkzaam is als programmahoofd Mentale Gezondheid en Preventie. In haar rol als hoogleraar wil ze in de eerste plaats onderzoeken hoe de mentale gezondheid en het welzijn in Nederland, maar ook buiten Nederland, kan worden verbeterd.

749043

Herman Westerink is per 1 juni 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Tot vorig jaar was Westerink bijzonder gasthoogleraar met dezelfde leeropdracht aan de KU Leuven. Hij doet al langere tijd onderzoek op het terrein van levensbeschouwing, zingeving en geestelijke gezondheid.

Lees het gehele interview met Herman Westerink hier.

Arfan Ikram fotograaf Ilco Kemmere rond

Arfan Ikram is sinds 1 augustus 2022 de voorzitter van ZonMw en lid van de raad van bestuur van de NWO.

Hij combineert deze functies met zijn werkzaamheden als hoogleraar en afdelingshoofd Epidemiologie bij het Erasmus MC. Fotograaf: Ilco Kemmere.

Lees het gehele interview met Arfan Ikram hier.

Edwin Leutscher rond

Edwin Leutscher start per 1 september als programmadirecteur voor de Zeeuwse Zorg Coalitie.

Leutscher heeft meer dan 26 jaar ervaring in verschillende sectoren in de zorg, onder meer als adviseur bij organisaties in de VVT, jeugdgezondheidszorg, revalidatie en huisartsenzorg. De afgelopen zes jaar werkte Leutscher bij CZ als manager Regioregie, waar hij één van de initiatiefnemers van de Zeeuwse Zorg Coalitie.

Ronald Bik rond

Ronald Bik is per 1 augustus de nieuwe bestuurder van Zorggroep De Opbouw.

Bik is momenteel nog directeur bedrijfsvoering & control bij woningbouwcorporatie Vestia. Daarvoor was hij onder meer actief bij het Erasmus MC.

Dennis de Rijke (rond)

Dennis de Rijke start per 1 september 2022 als nieuwe bestuurder bij SVRZ 

SVRZ gaat per 1 september 2022 werken met een tweehoofdige Raad van Bestuur. Naast de huidige bestuurder Angela Bras, gaat deze bestaan uit Dennis de Rijke. Met zijn ervaring in de Zeeuwse zorg is hij een mooie versterking voor SVRZ.

Susan Veenhoff rond

Susan Veenhoff start per 1 september als de nieuwe bestuurder van Ons Tweede Thuis.

In deze nieuwe rol is Veenhoff verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de strategie, waarmee zij ongelijkheidskloven wil verkleinen. Zij volgt Roel de Bruijn op die met vervroegd pensioen gaat. De afgelopen vijf jaar is Veenhoff directeur geweest bij Vierstroom Zorg Thuis, een zorgorganisatie actief in de wijkverpleging.

Wendela Hingst rond

Wendela Hingst is per 1 juli gestart als de nieuwe bestuurder van Raamwerk.

Hingst volgt Hans de Cocq van Delwijnen op, die per 1 juli 2022 start als directeur Vastgoedontwikkeling bij Raamwerk. Raamwerk staat de komende jaren voor een grote opgave op het gebied van vastgoed. Er is daarom voor gekozen om de organisatie tijdelijk te versterken op dit vraagstuk.

Lees het gehele interview met Wendela Hingst hier.

Diana Edelman-Haak

Diana Edelman-Haak is per 1 augustus de nieuwe directeur Zorg, HRM en Kwaliteit & Veiligheid bij Syndion.

Edelman-Haak volgt hiermee Brigitte Jacobs op, die eerder dit jaar de overstap maakte naar Rivas Zorggroep. Samen met Enrico van Tuijl en Martine van der Kaaden vormt Diana het driekoppige directieteam van Syndion.

BiancaRouwenhorst0004 rond

Bianca Rouwenhorst is sinds 1 juni 2022 directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Rouwenhorst was vanaf oktober 2020 al duo-directeur bij de directie Informatiebeleid. Zij combineerde deze rol met de functie van programmadirecteur Persoonsgebonden budget, waar ze in 2017 mee begon. Daarvoor was zij kwartiermaker Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg en plaatsvervangend directeur Digitale overheid.

Lees het gehele interview met Bianca Rouwenhorst hier.

Franka Morsskink

Franka Morssink start per 1 juli als nieuw lid van de raad van bestuur van Philadelphia.

Morssink werkte de afgelopen zes jaar als CFO bij Jaarbeurs | VNU-groep. Eerder werkte zij voor McKinsey en voor Navitas Capital. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van omroep NTR.

Anne Marie Weggelaar

Anne Marie Weggelaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie in de Zorg aan Tilburg University.

Weggelaar zal de komende jaren samen met promovendi onderzoek doen naar het succes van zorgnetwerken, de invloed van cultuur en gedrag van zorgverleners en zorgbestuurders op transformatie en op en de rol van (technologische) innovatie bij zorgtransformatie.

Lees het gehele interview met Anne Marie Weggelaar hier.

Jurgen Verbeeck

Sinds 1 mei is Jurgen Verbeeck de nieuwe voorzitter van de directieraad van PsyQ Nederland.

Als psychiater brengt Verbeeck veel ervaring met zich mee. Daarnaast heeft hij vele jaren bestuurlijke ervaring als directeur zorg en bestuurder van Parnassia en Reakt, beide onderdeel van Parnassia Groep.

Iris van Bennekom

Iris van Bennekom is per 1 juni 2022 de nieuwe bestuurder bij Agora.

Van Bennekom heeft jarenlange ervaring als bestuurder in de verpleeg- en verstandelijk-gehandicaptenzorg. Van 2000 tot 2008 was zij directeur bij Patiëntenfederatie Nederland.

Lees het gehele interview met Iris van Bennekom hier.

Ingebord de Wolf

Ingeborg de Wolf start op 1 juni 2022 als algemeen secretaris/directeur van de Gezondheidsraad.

De Wolf is vanaf 2018 hoofd van de afdeling Veehouderij & Omgeving bij Wageningen Livestock Research (onderdeel van Wageningen University & Research). Hiervoor werkte zij onder meer als secretaris bij de Raad voor Dierenaangelegenheden en als directeur van de Stichting Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Stefan de Kort

Stefan de Kort is per 1 juli 2022 lid van de Raad van Bestuur van Altrecht.

De Kort volgt hiermee Lex de Grunt op. Vanaf oktober 2021 was hij al interim-directeur Financiën, Control & Zorgcontractering.

Marlies Schijven

Marlies Schijven is op 1 april 2022 benoemd tot lid van het bestuur van ZonMw.

Zij volgt Annelien Bredenoord op, die op 30 september 2021 benoemd is tot Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit. Schijven is sinds 2015 hoogleraar chirurgie aan het AMC, met als leerstoel: Simulatie, Serious Gaming and Applied Mobile Healthcare in Amsterdam.

Janneke Brink-Daamen

Per 1 april 2022 is Janneke Brink-Daamen toegetreden tot de Raad van Toezicht van Utrechtzorg.

Zij volgt hiermee Irene Vriens (voorheen bestuurder De Koperhorst) op in de Raad van Toezicht van de werkgeversorganisatie. Janneke Brink-Daamen is tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi MC, het ziekenhuis voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Gerdine Lok

Gerdine Lok is per 1 april Wmo-adviseur bij Factum.

Gerdine Lok was eerder ergotherapeut voor zij begon bij Factum Advies. Lees hier het hele interview met Gerdine Lok.

Carola Ubink

Carola Ubink is per 1 april de nieuwe regiodirecteur Oost-Nederland bij ’s Heeren Loo.

’s Heeren Loo biedt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking zorg en begeleiding door heel Nederland. Ubink komt over van Zorggroep Apeldoorn waar ze directeur Behandeling is.

Kees van Nieuwamerongen

Kees van Nieuwamerongen is op 1 april begonnen als interim directeur-bestuurder bij de Jeugdautoriteit (JA).

Van Nieuwamerongen was eerst werkzaam als kwartiermaker/waarnemend inspecteur-generaal van de Inspectie Belastingen, Toeslagen en Douane. Daarvoor heeft hij verschillende posities als directeur bekleed bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, waaronder die van directeur Publieke Instituties en Control.

Cees van Boven

Cees van Boven is per 24 maart 2022 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Arkin.

Hij volgt Jolanda Sap op, die terugtreedt als voorzitter van de rvt van de Amsterdamse ggz-aanbieder. Van Boven bezit brede bestuurlijke ervaring en is voorzitter van de raad van bestuur van Woonzorg Nederland.

Hans du Prie

Hans du Prie is op 14 maart gestart als partner Jeugd en Onderwijs bij adviesbureau BMC.

Du Prie was hiervoor bestuursvoorzitter van iHUB, een organisatie die jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-ggz geïntegreerd onder één dak aanbiedt. Bij BMC gaat hij zich inzetten voor een betere verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg, het vergroten van kansengelijkheid voor kinderen en het zoeken naar oplossingen voor de financiële uitdagingen in de jeugdzorg.

Paul van Roosmalen

Per 1 januari 2022 heeft woonzorgaanbieder Innoforte Paul van Roosmalen benoemd tot voorzitter van haar Raad van Toezicht.

Van Roosmalen volgt Klaas Stoter op als voorzitter. Van Roosmalen was al als vice-voorzitter actief in de Raad van Toezicht naast zijn huidige werkzaamheden als interim-bestuurder van woningcorporatie Bergopwaarts.

Eliane Thewessen

Op 1 januari 2022 heeft ouderenzorgorganisatie Viattence Eliane Thewessen mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht.

De afgelopen jaren heeft Thewessen uitgebreide ervaring als toezichthouder opgedaan, o.a. bij de GGzE, het Bernhoven Ziekenhuis en de Coöperatie Regionale Organisatie Huisartsen Midden-Holland (Mediis). Zij volgt Erik Dannenberg op als voorzitter van de raad van toezicht.

Robin Alma

Robin Alma is per 1 januari toegetreden tot de raad van toezicht van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans

Alma is tevens voorzitter van de raad van bestuur van Humankind en de vicevoorzitter van de raad van toezicht en lid van het audit committee van het Tergooi Medisch Centrum. Bij Zorgbalans zijn de speerpunten van Alma financiën, samenwerking binnen de zorgketen rond de cliënt en vastgoed.

Sara Bayram

Sara Bayram gestart bij Haute Equipe als jurist

Sara Bayram is per februari gestart bij Haute Equipe als jurist. In de regio Oost-Nederland zal zij aan het werk gaan, onder andere als onderdeel van het opleidingsprogramma van Haute Equipe. Bayram heeft rechten gestudeerd en heeft de afgelopen 1,5 jaar gewerkt voor Stichting Wetswinkel Twente.

Pieter Paardekooper

Pieter Paardekooper is begonnen als Principal Consultant bij Significant Public

Pieter Paardekooper is op 1 december 2021 gestart als Principal Consultant bij Significant Public. Eerder werkte hij voor verschillende regio’s en gemeenten (Goes, Steenbergen, Breda) als opgave-, programma- en projectmanager.

Lees het gehele interview met Pieter Paardekooper hier.

Angelique Schuitemaker

Angelique Schuitemaker is benoemd tot bestuurder Brentano Amstelveen

Angelique Schuitemaker is per 24 januari 2022 benoemd tot bestuurder van Brentano Amstelveen, een zorgorganisatie voor senioren op het gebied van verpleeghuiszorg. Schuitemaker heeft als eindverantwoordelijke veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg en was de afgelopen jaren directeur-bestuurder van het Institute for Positive Health, waar zij het Positieve Gezondheid-gedachtegoed verder heeft gebracht. Verder is zij bestuursvoorzitter van Vitaal Waterland, lid van de raad van commissarissen van Welwonen en lid van de raad van toezicht van vakbond NU’91.

Diederik Zijderveld

Diederik Zijderveld is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder De Zorggroep

Diederik Zijderveld is per 1 januari 2022 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Toezicht van zorgaanbieder De Zorggroep. De Zorggroep is de grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg en biedt onder meer thuiszorg met vele woon- en zorgcentra. Zijderveld is werkzaam als CFO van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en is gepromoveerd als medisch bioloog.

Yvonne Bieshaar

Yvonne Bieshaar is begonnen als Partner Sociaal domein bij BMC

Yvonne Bieshaar is per 1 januari 2022 van start gegaan als Partner Sociaal domein bij BMC. Zij gaat haar ervaring en expertise vooral inzetten op het gebied van arbeidsmarktparticipatie, duurzame inzetbaarheid, een leven lang ontwikkelen en de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Lees het interview met Yvonne Bieshaar hier

Adse Jelles

Adse Jelles is benoemd tot nieuwe directeur van ParkisonNL

Adse Jelles is sinds 1 januari 2022 de nieuwe directeur van ParkisonNL. Hij volgt hiermee Bert Kuipers op, die verantwoordelijk was voor het neerzetten van het fonds en ParkinsonNL. Jelles was hiervoor werkzaam als Hoofd Fondsenwerving bij KWF Kankerbestrijding, waar hij het team fondsenwerving leidde en een aantal succesvolle campagnes ontwikkelde.

Monique Kuik

Monique Kuik is begonnen als Managing Consult Sociaal Domein / Jeugd bij BMC

Monique Kuik is sinds 1 december 2021 werkzaam als Managing Consult Sociaal Domein / Jeugd bij BMC. Hiervoor werkte ze bij welzijnsinstelling MeerWaarde, waar zij diverse functies heeft bekleed.

Lees het interview met Monique Kuik hier

Annemiek Stoopendaal

Annemiek Stoopendaal is toegetreden tot de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Amsta

Annemiek Stoopendaal is op 1 januari 2022 toegetreden tot de Raad van Toezicht van zorgorganisatie Amsta. Stoopendaal heeft als toezichthouder ruime ervaring in de zorg bij verschillende zorginstellingen en is werkzaam als Assistent Professor aan de Erasmus School of Health Policy & Management. Als lid van de Commissie Kwaliteit zet zij zich in voor het toezicht op de kwaliteit van zorg binnen de Amsterdamse organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.